Download

آموزش اتوکد AutoCAD

آموزش خصوصی اتوکد | کلاس خصوصی اتوکد

آموزش خصوصی اتوکد | کلاس خصوصی اتوکد

علیرضا خویه
کارشناس ارشد مهندسی عمران

تماس:
09382904800

مجموعه ارزشمند اتوکد سه بعدی

آموزش اتوکد 2016 جلسه پنجم | همه ی دستورات AutoCAD

خلاصه نویسی دستورات اتوکد

یک از قابلیت های اتوکد این است که شما میتوانید دستورات را برای خود خلاصه نویسی کنید و در زمان صرفه جویی کنید.

ابتدا از منو TOOLS   گزینه Customize  و بعد دستور (Edit Program Parameters (acad.pgp4 را انتخاب میکنیم.

بعد از اجرای فرمان یک فایل TEXT اجرا میشود.که تمام دستورات خلاصه شده اتوکد شما در آن نوشته شده است.

شود.که تمام دستورات خلاصه شده اتوکد شما در ان نوشته شده است.

 یک خط به انتهای فایل متنی اظافه میکنیم و برای اصلاح به ترتیب زیر عمل کنید. ابتدا تایپ میکنیم ALI,      *LINE

فایل متنی رای ذخیره کرده و اتوکد را غیر فعال میکنیم و دوباره اجرا میکنیم که فایل PGP دوباره بارگذاری شود.

و یا از دستور REINIT استفاده میکنید و گزینه PGP را انتخاب میکنیم.

دستور ROTATE

از این دستور برای چرخش اشکال استفاده میشود. یک حالت دیگر استفاده از این دستور حالت رجوعی است. در این حالت بجای اینکه زوایه چرخش را بدهیم، زاویه قسمتی از شکل، قبل از دوران و زاویه مطلوب بعد از دوران را می‌دهیم. تفاوت این حالت با حالت قبل این است که تفاوت دو زاویه داده شده محاسبه می‌شود و به عنوان زاویه چرخش تعیین می‌گردد.

مثلا به جای اینکه بگوییم زاویه دوران شکل 30 درجه است میتوانیم بگوییم زاویه رجوعی 54 درجه و زاویه دلخواه جدید را 84 درجه وارد می‌کنیم.

  دستور POLYLINE

دستور Pline یکی از دستورات کاربردی اتوکد است و به کاربر کمک میکند خطوط مرکبی ترسیم کنند. با استفاده از خطوط مرکب میتوان محیط و مساحت یک سطح را به راحتی استخراج کرد.

البته استفاده از Pline مزایای زیادی دارد که در آینده بیان خواهد شد.

کاربر میتواند در فرمان POLYLINE و حالت پیش فرض بصورت روانی خطوط ترسیم کند. فقط کافیست به استفاده از موس نقاط و جهت ها را به صورت متوالی وارد کنید و در نهایت پس از خروج از دستور با یک مجموعه خط به هم پیوسته روبه رو خواهید شد.

 برای ترسیم خط مرکب کافیست از منو Draw گرینه Polyline را انتخاب کنید.

و یا با تایپ حروف PL در خط فرمان دستور را اجرا کنید.

بعد از انتخاب دستور از منو و خط فرمان ، دستور اجرا میشود و از کاربر درخواست اولین نقطه را دارد.

با استفاده از کلیک موس یک نقطه را انتخاب کنید.

پس از انتخاب نقطه اول ، گزینه هایی فعال میشوند که شما میتوانید با استفاده از موس و کلیک بر روی آنها و یا تایپ حرف بزرگ آن گزینه ، آن را انتخاب کنید.

Arc

اگر شما حرف A را تایپ کنید و یا بر روی گزینه Arc کلیک کنید خط مرکبی که (Polyline) که درحال ترسیم آن هستید را به شکل یک کمان نمایش میدهد .

با جابجایی موس شعاع و زاویه کمان به صورت پویا تغییر میکند و اتوکد دوباره به کاربر امکان انتخاب گزینه ای برای ترسیم کمان مورد نظر را می دهد.

 Angle

با تایپ حرف A و یا انتخاب گزینه Angle بوسیله موس شما میتوانید مقدار زاویه ترسیم کمان را وارد کنید.

بعد از ورود مقدار زاویه ، شما میتوانید نحوه ترسیم کمان را با انتخاب دو روش CEnter و Radius ادامه دهید.

CEnter
با انتخاب گزینه CEnter و یا تایپ حروف CE ، مرکز کمان را با استفاده از موس و یا تایپ مقدار در راستای زاویه ای که در مرحله قبل وارد کرده اید ترسیم کنید.

پس از وارد کردن مرکز کمان با حرکت موس میتوانید کمان ترسیم شده را با حرکت موس جانمایی کنید و به ادامه ترسیم خط مرکب مشغول شوید.

Radius

با انتخاب گزینه Radius و یا تایپ حرف R ، شما میتوانید شعاع کمان را در راستای زاویه ای که در مرحله قبل وارد کرده اید ترسیم کنید.

پس از وارد کردن مقدار شعاع با حرکت موس میتوانید کمان ترسیم شده را با حرکت موس جانمایی کنید و به ادامه ترسیم خط مرکب مشغول شوید.

 Center

با انتخاب گزینه CEnter و یا تایپ حروف CE کاربر میتواند با استفاده از موس مرکز کمان را انتخاب کند که این کمان طوری ترسیم میشود که نقطه اول شروع کمان بوده و نقطه دوم مرکز کمان.

پس از انتخاب نقطه دوم شما میتوانید با دو روش  Angle و Length نقطه سوم را مشخص کنید

Angle

با انتخاب این گزینه شما میتوانید مقدار زاویه ترسیم کمان را وارد کنید.

 Length

با انتخاب این گزینه میتوانید بر اساس طول وتر یک کمان ترسیم کنید.

 Direction

با انتخاب این گزینه شما میتوانید با زاویه دلخواه ،با استفاده از نقطه اول و نقطه دوم که انتهای کمان در نظر گرفته میشود کمان را ترسیم کنید.

Halfwidth

با انتخاب این گزینه شما میتوانی کمانی دارای ضخامت ترسیم کنید . و دو مقدار را برای پهنای ابتدا و انتهای کمان وارد کنید. به یاد داشته باشید که عدد ورودی شما با ضریب 2 اعمال میشود.

Line

فرض کنیم که شما با دستور POLYLINE وارد حالت Arc  شدید و تعدادی کمان ترسیم کرده اید و نیاز به ترسیم خط دارید . با استفاده از گزینه Line میتوانید ادامه خط مرکب خود را با حالت خط ادامه دهید

Radius

با انتخاب این گزینه میتوانید مقدار شعاع کمان را وارد کنید و با انتخاب گزینه Angle زاویه مرکزی کمان را وارد کنید و حالت پیشفرض شما میتوانید نقطه انتهای قوس را با موس انتخاب کنید.

Second pt

با انتخاب این گزینه کاربر میتواند نقطه اول را شروع قوس و نقطه دوم را نقطه میانی کمان و نقطه سوم را نقطه انتهای کمان معرفی کند.

Undo

اثر اخرین عمل انجام شده در فرمان جاری را خنثی می‌کند و یا از کلیدهای ترکیبی ctrl+z استفاده کنید.

 Width

برای ترسیم خطوط مرکب با پهنا میتوانید از این گزینه استفاده کنید و کمان ها را با دو مقدار پهنای ابتدایی و پهنای انتهایی ترسیم کنید.بیاد داشته باشید که این پهنا فقط برای یک کمان در نظر گرفته میشود و برای کمان های بعدی پهنای انتهایی در نظر گرفته میشود.

Halfwidth

این گزینه برای ترسیم خطوط مرکب با دو پهنای ابتدایی و انتهایی استفاده میشود . به خاطر داشته باشید که مقدار ورودی شما با ضریب عدد 2 محاصبه میگردد.توجه داشته باشید که مقدار وارد شده برای اولین پاره خط قابل استفاده میباشد و مقدار پهنای انتهایی برای ادامه پاره خط ها استفاده میشود.

Length

با انتخاب این گزینه میتوانید با مقدار طول مورد نظر خطی با زاویه اخرین خط ترسیم شده ترسیم کنید.

Width

با انتخاب این گزینه مقدار پهنای ابتدایی و پهنای انتهایی را وارد کنید و خط مرکب را ترسیم کنید . به یاد داشته باشید که مقدار پهنای انتهایی برای ادامه پارخط های ترسیم شده در نظر گرفته میشود.

پس از اتمام دستور POLYLINE تصویر خط مرکب دارای پهنای شما بصورت یکنواخت تکمیل می‌گردد.

Close

بعد از انتخاب نقطه سوم این گزینه فعال میشود و نقطه انتهایی را به نقطه اول وصل میکند و دستور به اتمام میرسد.

کاتب از اولین برنامه های کاربردی است که به کاربران اتوکد این امکان را داد که بتوانند در محیط اتوکد به زبان پارسی تایپ کنند.

برای اجرای برنامه کافیست که در مقابل خط فرمان دستور KATEB را تایپ کنید.

بعد از اجرا برنامه TEXT STYLE جاری را نمایش میدهد و گزینه های زیر فعال میشوند.


Align :با انتخاب این گزینه میتوانید نقطه شروع متن را انتخاب کنید و با انتخاب دوم جهت و زاویه متن را نیز برای اتوکد مشخص کنید.

Center :با انتخاب این گزینه میتوانید نقطه مرکز متن را مشخص کنید و متن را وارد کنید.

Fit :با انتخاب این گزینه میتوانید نقطه شروع متن را انتخاب کنید و با انتخاب دوم جهت و زاویه متن را نیز برای اتوکد مشخص کنید. در این نوع نوشتن، متن در میان این دو نقطه گنجانده میشود.

Middle :با انتخاب این گزینه میتوانید نقطه مرکز متن را انتخاب کنید و با وارد کردن ارتفاع متن و زاویه متن، آن را تایپ کنید.

Left :با انتخاب این گزینه میتوانید نقطه چپ متن را انتخاب کنید و با وارد کردن ارتفاع متن و زاویه متن، آن را تایپ کنید.

Style : با انتخاب این گزینه TEXT STYLE جاری را گزارش میکند. و میتوانید TEXT STYLE دیگری را وارد کنید.

هنگام نوشتن متونی که اخر انها به حرف ح (آخر) ختم میشود املای متن بعد از نوشتن درست نیست که با استفاده از منوی properties میتوانید حرف ح  را با 177%% جایگزین کنید.

هنگام نوشتن متونی که اخر انها به حرف ح (آخر) ختم میشود وبه حرف دیگری چسبان است ، املای متن بعد از نوشتن درست نیست که با استفاده از منوی properties میتوانید حرف ح  را با 176%% جایگزین کنید.

با وارد شدن به نرم افزار اتوکد شما وارد فضای نامحدودی شده اید که در تمام جهات ادامه دارد ، اگر خواسته باشید در این فضا شروع به ترسیم دو بعدی میتوانید محدوده ای مشخص را برای کار خود در نظر گرفته نقشه‌ها را در آن رسم کنید.

تعریف محدوده توسط فرمان limits امکان‌پذیر است.

 این دستور به معنای محدوده بوده و محدوده کار شما یا همون کاغذ شما رو تعریف می‌کنه.

 اجرای این فرمان از طریق زیر می‌باشد

مقادیر پیش فرض بسته به تنظیمات فایل ترسیمی متفاوت است. در اغلب موارد مختصات گوشه پایین،سمت چپ را برابر0و0 در نظر می گیرند.

نکته زیر دستور :دستور LIMITS دارای دو گزینه OFF و ON هست گزینه OFF نیز گزینه پیش فرض است .

اگر ON را انتخاب کنید، امکان ترسیم خارج از محدوده‌های ترسیم از شما گرفته خواهد شد.

دستور RText (مخفف Remote Text)

جهت فراخوانی یک متن خارجی در ترسیم میباشد. با تایپ این دستور در خط فرمان و انتخاب گزینه File میتوانید یک فایل متنی خارجی را در ترسیم درج کنید. کاربرد : فرض کنید یک متن خاصی در چندین ترسیم مختلف استفاده میشود حال اگر لازم باشد متن مورد نظر تغییر کند مجبور خواهید بود تک تک فایلها را ویرایش کنید. ولی اگر از RText استفاده کرده باشید کافیه فقط فایل متنی خارجی را ویرایش کنید. سپس مشاهده خواهید کرد که کلیه ترسیم ها تصحیح میشوند. ولی ایراد این روش در این است که فایل ترسیمی شما به فایلهای خارجی وابسته هستند. هرگاه این امر موجب دردسر شده باشد به راحتی میتوان با explode کردن متن RText آن را به متن معمولی اتوکد تبدیل کرد.


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی